spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Leerlingen ouders Joanne gaan adoptiekids helpen

Leerlingen van de school waar de ouders van Joanne Noordink les geven, hebben geld opgehaald voor de zes Oegandese kinderen die zij had geadopteerd.

Joanne die door een misdrijf om het leven kwam, betaalde de medische zorg en opleiding voor de Afrikaanse kinderen. Om er zeker van te zijn dat ze goed terechtkomen, neemt VMBO-school Schaersvoorde in Aalten de adopties over. Maar daar is natuurlijk wel geld voor nodig. Werk aan de winkel dus! Voor informatie over de stichting kunt u kijken op www.mukwano.nl 
Vermist van 3 April 2009


 
Afscheid: 'Zeg me dat het niet zo is'
(De gelderlander)
AALTEN - De vlaggen in de straten van Aalten spraken donderdag boekdelen: in het dorp werd volop meegeleefd met de dramatische afsluiting van de vermissing van Joanne Noordink.

Ouders, familie en vrienden hebben maandenlang in onzekerheid verkeerd. Ze hielden telkens een sprankje hoop. Broer Thomas gaf tijdens de afscheidsdienst toe dat hij had gedacht, gehoopt, dat ze "cocktails drinkend ergens aan zee zou zitten. Maar dat was zeer onwaarschijnlijk: je zou ons nooit zo lang in onzekerheid hebben gelaten."

De persoonlijke woorden van broer en schoonzus en de ouders werden tijdens de dienst in de Zuiderkerk benadrukt door het door Frank Boeijen gezongen Zeg me dat het niet zo is: 'We doen net alsof ze gewoon verder leeft, alsof ze gewoon verder leeft, zelfs als het niet waar is.'

Dat was ook het motto van de kaartjes die na afloop werden uitgereikt. Op de voorkant het portret van de 27-jarige Aaltense, dat maandenlang in kranten en op televisie is gebruikt om aandacht te vragen voor haar vermissing. Binnenin: "Doe wat je altijd deed, toen ik er nog was. Leef elke dag voluit, en met heel je hart.'

Uit het door familie en vrienden geschetste beeld rees vooral het beeld op van onbegrip over het verdwijnen van juist deze vrouw. Enthousiast en bevlogen, geen schoonzus maar een 'schone zus', gezellig en sociaal, belangstellend, reislustig en op zoek naar spiritualiteit.

De belangstelling bleef niet beperkt tot Aalten. De familie heeft ook van buiten Nederland allerlei reacties gehad. Uit Uganda kwam pastoor Israel Nabimanya (met een door de dorpskinderen ondertekende condoleancekaart), uit de Verenigde Staten Don en Yvon, de gastouders waar Joanne verbleef toen ze met jongerengroep Up With People in Amerika was. In de door dominee Kooistra voorgelezen levensloop werd verteld over het veelbelovende leven dat Joanne voor zich had. Omdat ze hoge eisen aan zichzelf stelde, was ze ook onzeker. Met vrienden werkte ze een plan uit om in Oeganda grond te kopen om een kerk en een kliniek te bouwen. Die staan er inmiddels, aan de school wordt nog gebouwd. "De stichting Mukwano heeft al veel bereikt."

Voor elk jaar dat Joanne Noordink heeft geleefd werd een kaarsje aangestoken. "Kleine lichtjes in onze duisternis. Zoals Joanne straalde voor de mensen om haar heen."

Bron: www.gelderlander.nl
 
Graafschap TV Compilatie

 
Hart van Nederland Late Editie 2 april 2009


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 15 van 111
spacer.png, 0 kB