spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Vermist 21 mei 2010
donderdag 17 juni 2010, 15:38
 
Alles uit de Kast 24 maart 2010
vrijdag 26 maart 2010, 20:25

De nalatenschap van Joanne
Joanne Noordink uit Aalten verdween op 11 december 2008. Op 25 maart 2009 werd haar lichaam gevonden in de tuin van een dorpsgenoot. Deze dagen dient de strafzaak tegen de verdachte. In Alles uit de Kast kijken we naar de nalatenschap van Joanne. Ze richtte de Stichting Mukwano ten behoeve van ontwikkelingswerk in Oeganda op. Wie zet haar werk nu voort?
En we zien hoe leerlingen van het Christelijk Schaersvoorde College uit Aalten geld inzamelen om de zeven adoptiekinderen van Joanne te blijven ondersteunen. De leerlingen maken hierdoor zelfs kans op de maatschappelijke  stage award.


Klik hier om de video te bekijken

 
´Iedereen is van Joanne gaan houden’
donderdag 19 november 2009, 18:25
Aangrijpend portret Arent en Helma Noordink van hun vermoorde dochter
(De Telegraaf)
door GERARD SMIT

Vandaag zou ze 28 jaar worden, Joanne Noordink uit Aalten. Haar moordenaar besliste anders. Op 24 maart 2009 stort de wereld van Arent en Helma Noordink in als blijkt dat het stoffelijk overschot, dat in de tuin van een buurtbewoner is begraven, van hun geliefde dochter is.
Aan hun martelende onzekerheid over het lot van de dan al 103 dagen vermiste Joanne is een einde gekomen, maar de nachtmerrie duurt voort. De jonge vrouw is verkracht en vermoord. Een paar dagen na de lugubere vondst wordt de dader, de Iraanse asielzoeker Ehsan B. (33) die een bekende is van Joanne, gearresteerd.

In een aangrijpende documentaire, vanavond in de EO-serie ’t Zal je maar gebeuren, blikken Arent en Helma Noordink samen met hun zoon Thomas en schoondochter Tanja terug op hun rampjaar.
Lees meer...
 
Oegandese kinderen van Joanne en project in Bushenyi
donderdag 19 november 2009, 16:19
U heeft minimaal Flashplayer versie 9.0.98 nodig om dit te kunnen zien
 
t zal je maar gebeuren
donderdag 19 november 2009, 16:19
De aflevering 't zal je maar gebeuren staat op uitzendig gemist.nl U kunt de aflevering bekijken, door op onderstaande link te klikken. U moet hiervoor wel Microsoft Silverlight installeren. Wilt u dit Microsoft Silverlight niet installeren, dan kunt u hier via de site uitzendinggemist.nl alsnog de aflevering bekijken.


Get Microsoft Silverlight
 
Cheque voor stichting voor vermoorde Joanne Noordink
woensdag 12 augustus 2009, 20:22

Maandenlang zamelden de leerlingen van Helma en Arent Noordink uit Aalten geld in voor de stichting van hun vermoorde dochter Joanne.

En woensdag mochten de ouders het bedrag van meer dan 4.000 euro in ontvangst nemen. Hiermee is de toekomst van zes kinderen in Oeganda, voor wie Joanne zich met hart en ziel inzette, zeker gesteld.

Klik verder voor de volledige video

Lees meer...
 
Complete interview met de ouders van Joanne Noordink
woensdag 12 augustus 2009, 20:22
Kijk hier naar het complete interview dat Hart van Nederland exclusief had met de ouders van de vermoorde Joanne Noordink. Op 25 maart werd hun dochter dood gevonden in de achtertuin van een bekende van haar. Vandaag praten ze voor het eerst over de moeilijke tijd die daarop volgde.

Klik verder voor de volledige video
Lees meer...
 
spacer.png, 0 kB