spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Mei 2010
Van 11 tot 18 mei zijn wij op uitnodiging van Tros Vermist met een cameraploeg naar Oeganda geweest om een reportage te maken over datgene dat Joanne daar heeft opgestart.  De reportage is vrijdag 21 mei uitgezonden in Tros Vermist (en ook via deze website “In het nieuws” te zien).

Het was een hele indrukwekkende week,  met veel verschillende emoties: intens verdriet om het gemis en schrijnende pijn door haar afwezigheid, maar ook de grote trots om wat Joanne in gang heeft gezet en ook de blijdschap om de kinderen weer te ontmoeten en de grote vorderingen op het project te zien.

Joanne heeft geen toekomst meer, maar dankzij Joanne hebben veel kinderen in Oeganda wèl een toekomst.
joanneanimatiegif.jpg
Het is goed om vast te stellen dat het dóór gaat, haar droom leeft voort, dankzij haar vrienden die vol enthousiasme doorgaan met de stichting Mukwano. En ook dankzij de vmbo-leerlingen van Schaersvoorde en de andere sponsors die allemaal een steentje bijdragen.

Tijdens de live-uitzending van Tros Vermist op 21 mei was het voor ons een grote verrassing dat de “Vergeet-mij-niet” Award postuum aan Joanne werd uitgereikt. Ook nu weer het dubbele gevoel: enerzijds trots, maar anderzijds heel  verdrietig, want Joanne had hier moeten staan om die Award in ontvangst te nemen.
vergeet-mij-niet-award-joanne.jpg
Wij beschouwen deze Award als stimulans om door te gaan met het werk dat Joanne gestart is. En met jullie hulp kunnen we de droom van Joanne waarmaken en kunnen we een aantal kinderen in Oeganda een kans geven op een betere toekomst. Heel veel dank voor jullie betrokkenheid en steun.

Met hartelijke groeten, ook namens Thomas en Tanja,

Arent en Helma
 
spacer.png, 0 kB