spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
16 November 2009
Toch nog een berichtje....
Morgen, dinsdag 17 november, zou Joanne 28 jaar zijn geworden.
Helaas heeft het niet zo mogen zijn.
Toch willen wij deze dag stilstaan bij Joanne's leven en het goede dat zij in onze levens heeft gebracht. Ze heeft zoveel voor ons en voor anderen betekend.
Het is allemaal heel dubbel, maar toch hopen we dat we in staat zullen zijn om oprecht blij te mogen zijn met het feit dat Joanne 27 jaar een hele belangrijke rol heeft gespeeld in ons leven en in het leven van veel anderen.

Zoals jullie misschien weten zijn wij afgelopen zomer benaderd door de EO met de vraag of wij mee wilden werken aan een documentaire over het leven van Joanne. Aanvankelijk voelden we er niet zoveel voor, want we willen eigenlijk niet zo in de belangstelling staan. Destijds, in de periode van vermissing hadden we de media hard nodig. Nu willen we eigenlijk alleen maar rust. Maar met deze documentaire kregen we de gelegenheid om een mooi en eerlijk beeld te schetsen van wie Joanne was en wat haar dood voor ons betekent.
Alle twijfel over het al dan niet meewerken aan deze documentaire verdween toen we de uitzenddatum hoorden: 17 november, de geboortedag van Joanne. Voor ons was dat een soort teken dat we dit echt moesten doen.
Uit 15 uur beeldmateriaal heeft de EO een documentaire gemaakt van 25 minuten.
Het wordt om 23.30 uur uitgezonden op Ned.2 bij de EO in de serie "Het zal je maar gebeuren". Mochten jullie de uitzending op een ander tijdstip willen zien, kan dat altijd via de website van de EO, via het tabje "TV" en dan klikken naar "Het zal je maar gebeuren" . Zaterdagmorgen 21 november wordt de uitzending ook herhaald op Ned.2
Vanaf woensdagmorgen 18 november is via de website van de EO ook het filmpje te zien dat wij zelf gemaakt hebben toen we in oktober een weekje in Oeganda zijn geweest. Op dat filmpje vertellen verschillende mensen hoe zij Joanne hebben ervaren.
Binnenkort zullen we beide filmpjes ook op deze website proberen te zetten onder het kopje "In het nieuws".

Over ruim drie weken is het een jaar geleden dat Joanne op zo'n vreselijke manier uit ons leven is weggerukt. Het is onbeschrijfelijk door welk diep dal je dan heen gaat, maar we hebben heel veel steun gehad aan de vele kaarten en briefjes die wij van jullie mochten ontvangen. Niet alleen toen, maar ook nu nog steeds krijgen we veel blijken van medeleven en dat doet ons erg goed. Heel veel dank hiervoor! Helaas is het voor ons onmogelijk om jullie hiervoor persoonlijk te bedanken, maar we hopen dat jullie dat begrijpen.

Half september is het grafmonument geplaatst op het graf van Joanne. We weten dat veel mensen daar regelmatig naar toe gaan en ook dat doet ons goed. Voor de mensen die wat verder weg wonen, hier nog wat foto's van Joanne's graf.

Met een hartelijke groet, ook namens Thomas en Tanja,
Arent en Helma

p1010652.jpgp1010657.jpg

 
spacer.png, 0 kB